Omat työkalut

Polyflor

polyflor-logo.jpg

Polyflorin tehdas sijaitsee Manchesterissa Englannissa. Yhtiö on yksi merkittävimpiä maailmanlaajuisesti toimivia julkisten tilojen lattianpäällysteiden valmistajia. Polyflor on osa vuonna 1915 perustettua James Halstead Ltd:tä, joka oli 1950-luvulla edelläkävijä homogeenisten vinyylimattojen kehittämistyössä. Siitä lähtien sen maine ja tunnettuus laadukkaiden vinyylipäällysteiden valmistajana on kasvanut jatkuvasti.

Nykyään Polyflor tunnetaan Euroopan vanhimpana edelleen toimivana vinyylilattioiden valmistajana. Vinyylilattia valikoima on vuosikymmenten aikana kasvanut laajaksi ja monipuoliseksi, ja kattaa lattiapäällyste tarpeita aina edustustiloista urheilulattioihin saakka. Polyflor kehittää jatkuvasti tuotteitaan ja valmistusmenetelmiään vastaamaan markkinoiden muuttuvia tarpeita, niin kulutuskestossa kuin siivottavuudessakin. Myös ympäristöystävällisyys on
saanut merkittävän roolin kaupunkialueelle sijoittuvan tuotantolaitoksen kehittämisessä. Jatkuva kehitys konkretisoituu mm. uusimman teknologian hyödyntämisessä eri tuotteiden valmistuksessa. Laadukkaiden lattiapäällysteiden lisäksi Polyflor tarjoaa mm. vesileikkauspalvelua, joka mahdollistaa erilaisten kuvioiden tekemisen lattioihin. Polyflorin valmistusmenetelmät ja -järjestelmät ovat ISO 9001 laatujärjestelmän mukaisia. Polyflor sitoutuu vähentämään toimintansa ja tuotteidensa ympäristövaikutuksia, ja heillä on käytössä sekä ISO 14001 -standardi, että BRA ympäristö
luokitus, jossa lähes kaikki tuotteet ovat saanet parhaan mahdollisen luokituksen A+. Kalvopäällystettyjen tuotteiden osalta A+ luokitus oli ensimmäinen koko maailmassa.

Kestävyyttä julkisiin tiloihin

Korkeapainepuristetuilla homogeenisilla muovimatoilla saavutetaan esim. koulu- ja sairaalamaailmaan verraton kulutuksenkesto mihin tahansa materiaaliin verrattuna. Kulutuspinnan paksuus on koko maton vahvuinen, ja rakenteen äärimmäisen tiheä koostumus säilyy samanlaisena aina pinnasta pohjaan saakka.

Kalvopintaisilla lattiapäällysteillä, eli nk. designlattioiden tärkein ominaisuus, näyttävyyden lisäksi, on kalvon paksuus ja kiinni pysyvyys. Riittävä kalvopaksuus, sekä kuumalaminoitu rakenne takaa pinnan kestävyyden kovassakin käytössä, ja lattia säilyy näyttävänä vuosikymmeniä.

Helppohoitoisuus vähentää ylläpitokustannuksia

Polyflorin kaksinkertainen ja ristiin ruiskutettu polyuretaanipinnoite (PUR) takaa tuotteelle ensiluokkaisen helpon hoidon. Homogeenisten mattojen korkeapainepuristustekniikka ei tuo vain kestävyyttä, vaan myös elinikäistä vahavapaata hoitoa. Tuotteen muuttumaton kulutuskerros säilyttää markkinoiden parhaimmat siivousominaisuudet vuosikymmeniä, eikä mattoa tarvitse koskaan vahata. Maton pinnan ”sulkeminen” tehdään nopeakierroksisella kuivakiillotuskoneella. Näin säästetään energiaa, ympäristöä ja kustannuksia!

Ympäristö – elinkaariajattelun aatelia

Muovimatto on myös erittäin ekologinen valinta lattianpäällysteeksi. Siksi lähes koko Polyflorin mallisto on saanut luokituksessa joko A tai parhaan A+ luokan, arvostetussa BRE luokituksessa. Muovimatto on edullinen tuottaa, eli valmistuksessa käytetään hyvin vähän energiaa verrattuna moneen muuhun lattianpäällysteeseen. Valmistusprosessi ei sisällä ympäristöä kuormittavia vaiheita. Esim. maton väri saadaan aikaan samassa valmistusprosessissa, eikä esim. erillisiä raskasmetalleja sisältäviä värjäysprosesseja tarvita. Koko elinkaarensa helppohoitoinen lattiapäällyste on paitsi edullinen ylläpitää, myös ympäristöteko. Ei vahvoja pesuaineita, ei vahaa, ei vahan poistoja, ei vahvoja kemikaaleja vesistöön.

Tullessaan elinkaarensa päähän, matto voidaan irrottaa lattiasta ja polttaa jätteenkäsittelylaitoksessa energiaksi, jolloin siitä saatava hyötyenergia vastaa lähes 100% valmistuksessa käytettyjen raaka-aineiden energiapitoisuutta. Korkealuokkainen vinyylimatto on näin todistetusti elinkaariajattelun aatelia – ympäristöteko mitä suuremmassa määrin.

Tehdyt toimenpiteet

RTV-Yhtymä Oy, Pääkonttori, Mattilantie 1, 11710 Riihimäki, Puh. (019) 7421, Y-tunnus 2162710-1