Omat työkalut

Kuivapuristelaattojen valinta

Kuivapuristelaattojen valinta

Kuivapuristettujen keraamisten laattojen valinnassa tulee huomioida esteettisten ominaisuuksien lisäksi tuotteiden tekniset ominaisuudet sekä muun muassa pintojen hoidettavuus erilaisilla käyttöalueilla ja erilaisilla pinnoilla saavutettavat turvallisuutta edesauttavat liukuesteominaisuudet.

Tässä on lyhyesti tuotelinjoittain Casalgrande Padanan valmistamien kuivapuristelaattojen valintaa helpottavia näkökulmia. Annamme mielellään lisätietoja projektikohtaisesti, jotta laattavalinta on varmasti kohteeseen sopiva ja yleiset määräykset ja vaatimukset täyttävä.

Granitogres
Granitoges laatat ovat sileäpintaisia lasittamattomia kuivapuristelaattoja, jotka soveltuvat kovaan kulutukseen. Niitä voidaan käyttää yleisesti kaikissa sisätilojen lattioissa. Ne kestävät erittäin hyvin kulutusta ja ovat yleisesti käytettyjä esimerkiksi lentokentillä, kauppakeskuksissa ja autoliikkeissä eli ne soveltuvat kaikille käyttöalueille.

Laattavalinnassa tulee huomioida, että karheat Roccia ja Bocciardato –pinnat eivät ole yleisesti suositeltavia sisätilojen lattioihin. Niitä tulee käyttää vain alueilla, joissa on suuri liukastumisriski esimerkiksi märkätiloissa, sisääntuloauloissa ja muissa vastaavissa tiloissa. Nämä liukuestepinnat soveltuvat hyvin ulkotiloihin esimerkiksi parvekkeille ja sisäänkäyntien yhteydessä oleville laatoitetuille alueille, joilla hyvät liukuesteominaisuudet ovat välttämättömiä.

Granitogres -mallisto

Pietre Native
Pietre Native –tuotelinjan laatat ovat luonnonkivestä inspiroituja lasittamattomia kuivapuristelaattoja, joiden pinta on joko sileä tai karhea – luonnonkiven hengenmukainen. Laatat soveltuvat kovaan kulutukseen. Sileäpintaisia on suositeltavaa käyttää lattiapinnoilla, joiden halutaan olevan helposti puhdistettavia. Karheapintaisten käyttöä tulee rajoittaa pintoihin, jotka eivät likaannu voimakkaasti esimerkiksi kotien lattioihin ja seinäpintoihin julkisessa rakentamisessa sekä alueille, joilla liukuestepinnat lattiassa ovat perusteltuja.

Pietre Native -mallisto

Granitoker
Granitoker –tuotelinjan laatat ovat lasitettuja tai osittain lasitettuja. Lasituksen lisäksi laatan runko on värjätty laatan sävyyn, joten tuotteet soveltuvat kovan kulutuksen alueille. Kaikkein kovimman kulutuksen alueet kuten lentokentät ja kauppakeskukset tulee kuitenkin rajata pois Granitokerin käyttökohteista. Tyypillisiä käyttökohteita Granitoker –tuotelinjan laatoille on myymälät, ravintolat, kahvilat ja kodit.

Granitoker -mallisto

Gresplus
Gresplus –tuotelinjan laatat ovat lasitettuja kuivapuristelaattoja. Tämän tuotelinjan laatat soveltuvat kotikäytön lisäksi keskikovaan julkisen tilan käyttöön. Julkisen tilan käytössä tyypillisiä käyttökohteita ovat ravintolat.

Gresplus -mallisto

Ecogres
Ecogres –tuotelinjan laatat ovat lasitettu klinkkereitä. Tämän tuotelinjan laatat soveltuvat kotikäyttöön ja kevyeen rasitukseen julkisissa tiloissa. Caleidoscopio –sarjan lasitetut yksiväriset klinkkerit soveltuvat erittäin hyvin seinälaatoiksi tiloihin, jotka altistuvat jatkuvalle kosteusrasitukselle esimerkiksi uimahallit, kylpylät, urheilutilojen pesutilat, taloyhtiöiden pesutilat ym. vastaavat tilat.

Ecogres -mallisto

Tehdyt toimenpiteet

RTV-Yhtymä Oy, Pääkonttori, Mattilantie 1, 11710 Riihimäki, Puh. (019) 7421, Y-tunnus 2162710-1